Over ons

De vakgebieden waar wij onze klanten, op de best mogelijke manier, mee willen helpen, zit al in onze naam: Meubels & Keukens. Hoewel de naam pas in 2017 in het leven is geroepen, heeft het toch meer historie dan je in eerste instantie zou denken. Online vertegenwoordigt Meubels & Keukens namelijk de firma Leski Meubelen BV. 

Het begin van Leski

In 1961 opende ‘’Opa Piet’’ de eerste Leski winkel op een bovenverdieping in Den Haag. Hij kwam net terug uit Australië, waar hij 6 jaar in de meubelbranche had gewerkt. In Nederland besloot hij voor zichzelf te beginnen. Opa Piet was een echte koopman. De meubels verkocht hij direct uit voorraad en tegen een scherpe prijs. Dit kon doordat hij partijen opkocht en deze weer slim doorverkocht. Na het succes in Den Haag opende Piet al snel diverse andere ‘kleine’ stadswinkels in Leiden, Vlaardingen en Delft. 

In 1980 nam zijn 24-jarige zoon Pim het stokje van hem over. In Zoeterwoude, op de huidige Rijneke Boulevard, werd er een magazijn- en kantoorruimte gebouwd om de winkels goed te kunnen ondersteunen. Helaas werden de kleine stadswinkels minder populair en vestigden de meubelwinkels zich steeds meer buiten de steden. De magazijn- en kantoorruimte in Zoeterwoude werd daarom omgebouwd naar winkelruimte. Zo stond Leski aan het begin van de ontwikkeling van de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude. 

Leski Zoeterwoude werd steeds groter en de stadswinkels werden gesloten. In Zoeterwoude breidde de collectie zich uit, waardoor er meer keuze was voor de klant om te variëren. Steeds meer bestellingen werden gedaan op verzoek van de klant en de verkoop direct uit voorraad nam iets af. Leski voegde later ook keukens toe aan haar collectie. 

Uiteindelijk, na vele verbouwingen, werd het pand omgetoverd tot een meubelwinkel van 6.000m2. Over drie verdiepingen verdeeld kan je nu de volgende merken vinden: Pronto Wonen, Profijt Meubel, Superkeukens en IN.HOUSE.

3e generatie

We maken nu een sprongetje naar het jaar 2011. Inmiddels had Leski Meubelen afscheid genomen van haar ‘kleine’ stadswinkels en focuste zich op één grote vestiging op de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude. In deze periode meldde zich ook de derde generatie aan: Robert en Wesley.  Met een vernieuwende blik en dezelfde kernwaardes begint de organisatie weer verder te groeien. Zo werden er vier nieuwe woonwinkels aan de woonboulevard GoStores in Gouda geopend: Pronto Wonen, XOOON, Henders & Hazel en Superkeukens. In 2016 werd dit nog uitgebreid met Profijt Meubel

Langzaam verdween de naam ‘Leski’ naar de achtergrond en stonden de winkels meer bekend als aparte concepten, zoals Pronto Wonen of Superkeukens. In de jaren na 2013 ontwikkelde de organisatie zich verder als een familiebedrijf met de specialisatie in franchise winkels. In 2016 bouwde Leski verder aan de toekomst en werden er twee nieuwe winkels overgenomen. In de Villa Arena werden Pronto Wonen en Profijt toegevoegd aan Leski en in Wateringen kwam Superkeukens erbij. 

In 2018 kwam De Ruijtermeubel op ons pad. Net als Leski is dit ook een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Per 1 januari 2019 zijn wij trotse eigenaar van dit prachtige bedrijf in Cruquius. Met ruim 12.000m2 is dit de grootste locatie van Leski. De Ruijtermeubel heeft een enorm gevarieerde collectie met topmerken en Nederlands design. Inpandig bij De Ruijtermeubel is ook het restaurant Zyanos Bistro te vinden.

Om klanten te kunnen voorzien van informatie is in deze periode ook de website van Meubels & Keukens online gegaan. Hier vind je een verzameling van alle meubel- en keukenwinkels van Leski Meubelen

Met in totaal 170 medewerkers en 30.000m2 showroom is Meubels & Keukens een betrouwbare partner om al jouw woondromen te verwezenlijken! Bezoek daarom eens één (of meer) van onze winkels en laat je inspireren. Hopelijk tot snel!